Live Cooking z Haciendą Zoritą

Gotowanie na żywo jest od kilku lat bardzo popularną formą rozrywki połączonej z edukacją kulinarną. Wine Direct wzbogacił ten format wprowadzając jeszcze dodatkowy element– edukację winiarską. 6 listopada odbyło jedno z takich wyjątkowych wydarzeń, z udziałem Wine Direct, live cooking oraz doskonałych hiszpańskich win Hacienda Zorita.

W miniony wieczór odbyło się bardzo widowiskowe wydarzenie w hotelu Arche – Live Cooking Szefa Kuchni Marcina Musiała. W popisowym menu znalazło się m.in. torteloni z golenią wołową i puree z pieczonej cebuli a także wyborny deser Churros z czekoladą i cynamonem. Do tego sommelier Wine Direct dokonał pairingu win Hacienda Zorita Verdejo i Hacienda Zorita Criado en Barrica. Podczas wieczoru oprócz doskonałej kuchni zaproszeni goście mogli poznać historię hiszpańskiej winnicy Hacienda Zorita (która sięga aż 1366 roku) ale także wysłuchać kilku anegdot związanych z winami i regionem winiarskim Ribera De Duero. Była to bardzo charyzmatyczna prezentacja, bowiem nasz sommelier to wielki entuzjasta i pasjonat win hiszpańskich. Degustowane wina zachwyciły gości, którzy podkreślali doskonałą owocowość oraz aksamitną kwasowość. Elegancka nowoczesność to najczęściej powtarzane określenie względem zaprezentowanego pairingu kuchni i wina. Atmosferę wieczoru dopełniała muzyka hiszpańska.

Witamy

CZY MASZ UKOŃCZONE 18 LAT?